34-годишният Арън Финикс е похарчил повече от 1000 паунда за необичайните си домашни любимци. Има над 80 вида, някои от които имат обхват на краката над 20 сантиметра.

Всичките му любимци имат жилища в една от стаите на къщата на Аарън в Бристол, така че всяка сутрин и вечер той трябва да се грижи всички да са спокойни и здрави, пише британският The Sun.


Те са моята мания и страст. За мен са очарователни. Мога да седя и да ги гледам с часове. Имат невероятен ефект върху мен и никога няма да се откажа да притежавам тарантули. Всички те имат свои собствени индивидуални характери. Една от женските достига горната част на терариума, когато хвърлям храна и играе „танц за благодарност“, а друг паяк бяга към капака, за да ме поздрави веднага щом вляза в стаята! "Хората не могат да повярват, когато ги видят!", казва Аарон.

Разбира се, повечето от тях имат свои собствени имена, като Елиза, Хамбо, Талос, Язон, Ахил, Зевс, Афродита и Херкулес.

Мъжът, който живее с двете деца на партньорката си, има още три скорпиона, три молци и стоножка. Започнал да ги събира през лятото на 2021 г., когато лекарите го посъветвали да си намери хоби, след като бил диагностициран с биполярно разстройство.

„Приятелката и децата ми в началото се уплашиха, но когато видяха колко положително ми влияят тарантулите, те ме подкрепиха. Когато съм с тях, храня ги или ги чистя, няма нищо друго на света. Без съмнение това промени живота ми. Никога преди не съм бил толкова запален по нещо. Когато донеса нови домашни любимци или когато им чистя терариума понякога искат да избягат, но винаги ги хващам. Арахнофобията е един от най-разпространените страхове на планетата и няма нужда от нея. За мен те са прекрасни създания, просто са неразбрани“, заключава Аарон.

Аарон отвори и канал в Youtube, където публикува видеоклипове на своите домашни любимци, в опит да ги доближи до други хора и да покаже, че няма нужда да се страхуваме от тях.

Превод: БЛИЦ