Според Министерството на отбраната на Украйна, с помощта на американските системи HIMARS, превърнали се в кошмар за руската армия, украинските военни вече са ликвидирали повече от петдесет склада с боеприпаси.

Както се посочва в сюжета на проекта Freedom, ракетните системи за залпов изстрел HIMARS и M270 се оказаха най-ефективни, пише УНИАН.

Тези усъвършенствани ракетни системи за залпов изстрел вече промениха хода на войната в Украйна, казват от Министерството на отбраната. С помощта на системите HIMARS въоръжените сили на Украйна винаги поразяват вражески цели точно по целта. Един от най-новите високоточни удари порази влак, натоварен с над 40 вагона.

Той транспортира руска техника от временно окупирания Крим до Херсонска област. В резултат на това човешката сила се превърна във въглища, оборудването в купчини метални отпадъци. Също така, според разузнаването, всички машинисти и инженери на компанията на руските железници са били убити.

Повече от месец украинските войски използват американски системи HIMARS. Пентагонът похвали украинската армия за умелото използване на тези системи, докато всички те все още са в експлоатация, противно на твърденията на руската пропаганда.

Според докладите, в момента вече има 16 HIMARS на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, докато доставките на РСЗО от САЩ продължават.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук