Преди две години семейство Лезерман "осиновява" черно-бял котарак на име Крейг, който чакал новия си собственик в клетка в магазин за домашни любимци в продължение на осем месеца.

Когато Джесика Лезерман видяла тъжния и самотен котарак в магазина, тя просто не могла да го подмине и убедила съпруга си да го вземе у дома.

"Сега Крейг живее най-добрия си живот: той е много интелигентен, разглезен и добре хранен котарак. И ако мислите да "осиновите" възрастна котка, спрете да се колебаете и просто го направете!", казва Джесика Лезерман.

Котаракът се оказал не само любвеобилен и добродушен, но и изключително грижовен и отговорен: когато 7-годишната собственичка на Крейг започва да ходи на училище, котаракът я придружава до автобуса всеки ден рано сутрин, а следобед я посреща.Котаракът чака тя да се качи на автобуса и да седне и едва след това се прибира вкъщи с чувство на изпълнен дълг. След няколко часа той отново излиза навън, сяда на тревата и чака малката си стопанка да се върне. 

Крейг не е бил специално обучаван да изпраща и посреща момичето; той сам е избрал да бъде грижовен голям брат и верен приятел за нея. Необичайният навик на Крейг го е прославил: познават го всички съседи на семейство Лезерман, които винаги са любопитни за действията му, както и милиони потребители на TikTok, които са научили за него от видеоклиповете, публикувани от Джесика напоследък.

Превод и редакция: БЛИЦ