Кадри от наблюдателна камера, разпространени от местна индийска медия, показват случай, който не е за гледане от хора със слаби нерви – млад мъж изскача панически от постелята си, осъзнал, че с него се наместила голяма кобра, пишат от bg-voice.com

На видеото се вижда как змията-убиец влиза под завивките на младежа, наречен Джай в публикацията. Случката е станала на територията на храм в Раджастан, Северна Индия.

Смъртоносното влечуго успява де се намести в постелята без човекът да се събуди. Според сведенията, то дори се увило около единия му крак, а той спал така още 5 минути.

Скоро Джай отворил очи, очевидно осъзнавайки, че нещо се движи по тялото му. Вижда се как изскача като ужилен от завивките, разбрал, че спи до една от най-смъртоносните змии в света.

Змията за момент се насочва след него, вероятно за да нападне, но той вече е на метри разстояние. Влечугото изпълзяло от сградата малко по-късно.

Храмът Мандарешвар, където Джай спял през последните 44 дни, се намира в средата на планинската верига Аравали.

Мъжът е истински късметлия, че при толкова близък контакт му се размина смъртоносната „целувка“ на кобрата. Тази змия е член на клуба на „Големите четири“ – видовете змии, които причиняват най-много смъртни случаи в Индия. Другите са обикновеният крайт, пепелянката на Ръсел и малката индийска пепелянка.