Легендарният коледен филм „Сам вкъщи“ се оказа в центъра на новините, но този път не заради наближаващите коледни празници.

Фенове на лентата с Маколи Кълкин бяха шокирани от сцената, в която оставеният сам осемгодишен Кевин пазарува в супермаркет. Оказва се, че продуктите, които купува, а именно мляко, портокалов сок, хляб, замразени макарони със сирене, препарат за пране, фолио, тоалетна хартия и чаршафи за сушилня, струват на героя, изигран от Маколи Кълкин, 19,83 долара през 1990 г.

През 2023 г. обаче този пазар излиза на американците 72, 28 долара, която означава, че цените на продуктите са нараснали с 250 %.

@sellitlikelyons Groceries in 1990 vs Today Breakdown ️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor ♬ original sound - Geoffrey Lyons

Финансови експерти обясниха пред Fox News, че увеличението на цените за последните 33 години е напълно логично и нормално, но признават, че повишението от 250%, е тревожно. По-притеснително според тях обаче е, че списъкът с покупки е поскъпнал драстично дори спрямо миналата година по това време.

Скорошно проучване на Fox News показва, че 67% от американците са отчаяни от изключително скъпия живот, който има се налага да водят.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук