29-годишният YouTuber Тревър Джейкъб публикува видео на самолетна катастрофа в YouTube през декември 2021 г., което е събрало повече от 4,5 милиона гледания. Няколко години по-късно обаче се установило, че го грозят 20 години затвор, защото е предизвикал катастрофата умишлено.

През ноември 2021 г. Джейкъб излита от Санта Барбара, Калифорния с камери, монтирани в самолета. Той имал със себе си парашут и стик за селфи.

 „Той не е имал намерение да стигне до местоназначението си, а е планирал да скочи от самолета по време на полета и да заснеме как самолетът му се разбива“, твърдят от прокуратурата.

Самолетът пада в гората на националния парк Лос-Падрес 35 минути след излитане. Той съобщил на властите за катастрофата и бил длъжен да запази останките. По-късно пред униформените твърди, че не е знаел мястото на самолетната катастрофа.

Думите му обаче са опровергани. Той го е знаел, защото е стигнал до него по-късно с хеликоптер, извадил е останките и по-късно ги е унищожил.

Джейкъбс написа писмо до съдията, който отговаря за неговия случай, като се извини за действията си и подчерта, че е проучил щателно маршрута на самолета, за да се увери, че няма хора, сгради или пътеки в близост до мястото на катастрофата.

Междувременно свидетелството му за пилот е върнато.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук