Военнослужещи от специалното звено на Държавната гранична служба откриха и изпепелиха вражеска бойна машина, която донесе много неудобства на укринските войници, пише УНИАН.

Това съобщиха от пресслужбата на ДПСУ и публикуваха съответното видео.

В бележката не се посочва къде и кога е унищожен вражеският танк. Известно е само, че граничарите са работили в тясно сътрудничество с градовете-побратими на други компоненти на украинските сили за отбрана в една от зоните, където сега се водят активни бойни действия.

От боя с украинските защитници купола на танка е взривен. Граничарите няма да спрат да унищожават окупаторите и да защитават Украйна от руските нашественици, добавиха от Държавната гранична служба.

През последното денонощие украинските войници ликвидираха още 200 нашественици. Общо загубите на руснаците в личния състав достигат около 43 200 души.

Генералният щаб съобщи, че поради значителни загуби окупаторите отлагат ротацията на частите си за неопределено време без допълнителното им окомплектоване. Това значително се отразява на морално-психологическото състояние на руските военнослужещи.

По-рано УНИАН разпространи видео, на което украински защитници в района на Херсон изпепеляват вражеска реактивна система за залпов огън "Град" и полеви склад за боеприпаси за системата.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук