В мрежата се появи видео от Антоновския мост във временно окупирания Херсон. Записът е публикуван от местни общественици в социалните мрежи.

На записа можете да видите участъка на моста, който постоянно беше подложен на удари от въоръжените сили на Украйна - мястото на ударите е осеяно плътно с дупки.

Самото видео е заснето от плаващо съоръжение на Днепър – не се знае точно кога и от кого е записано. Видеооператорът отбелязва още, че мостът е непригоден за пътуване.

Наскоро въоръжените сили на Украйна разсеяха митовете на нашествениците за предполагаемото възстановяване на мостове. За да направят това, те отново удариха Антоновския мост и осигуриха непригодността му за използване.

Настъплението на въоръжените сили на Украйна в района на Херсон е "внимателно обмислена операция" с ефективно използване на огнева мощ, заяви началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили.

Някои руски части на десния бряг на Днепър в района на Херсон преговарят с украинските войници да сложат оръжие.

Руският диктатор Владимир Путин отказа да изтегли войските от Херсон, въпреки молбите на своите командири, и лично се зае със стратегическото планиране на войната срещу Украйна, съобщава The New York Times, позовавайки се на американски официални лица.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук