Ръководителят на пресцентъра на Днепърската групировка на руските войски Роман Кодрян разкри подробности за унищожаването на диверсанти от въоръжените сили на Украйна при опит да преминат Каховския язовир, за което по-рано съобщи и.д. губернторът на  Херсонска област Владимир Салдо.

„В Херсонско направление артилерийските подразделения на Южния военен окръг нанесоха удар по идентифицирана с разузнавателни средства диверсионно-разузнавателна група от украински бойци, които се опитваха да форсират река Днепър в района на Каховския язовир“, Кодрян, цитиран от чужди медии.

Според него украинските военни е трябвало да преминат на левия бряг на Днепър на баржи, маскирани като участъци от понтонен мост. Прикритието обаче не помогнало да се скрият. Руските разузнавачи ги разгадали и предали координатите на артилеристите, които ударили десанта на въоръжените сили на Украйна от самоходни оръдия "Малка" с калибър 203 мм. В резултат на това е унищожена цяла тактическа група и техният воден транспорт.

Между другото, според Салдо, този опит на въоръжените сили на Украйна да акостират войски на левия бряг на Днепър е станал най-големият в последно време и дори по-неуспешен по отношение на броя на загубите от обикновено. Въпреки това украинското командване „непрекъснато изпраща своите хора на клане“ според принципа „ами ако се случи някъде“. Действащият ръководител на Херсонска област е сигурен, че никой в ​​Киев не се интересува от смъртните случаи, тъй като "не ги е грижа дълбоко за хората".

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук