Украинските военни дадоха оригинален урок на руските окупатори, които "ловували" за домашна птица. Руснаците хванаха експлозивен "подарък" от въоръжените сили на Украйна, пише УНИАН.

Държавната гранична служба съобщи, че в района на Донецк граничарите са открили с дрон  струпване на руска пехота. По същото време в едно от техните села нашествениците „ловели” за домашни птици.

„След като застреляли гъската, мародерите пренесли плячката в една от къщите, където създали команден и наблюдателен пункт“, се казва в доклада.

Граничарите предали координатите на украинските артилеристи, които атакували командно-наблюдателния пункт на руснаците от "Рапира".

„Ортилерийският огън, заедно с окупаторите-престъпници, унищожи и командира на тяхното поделение, дошъл за почерпка“, обобщиха военните.

Руските нашественици се прочуха с кражби във временно окупираните населени места на Украйна. Прибираха в джобовете всичко – от бельо до техника, пише УНИАН. Всички медии разпространиха снимката, докато руснаците напускат Киевска област с перални машини, килими и други неща.

Освен това, по време на бягството от Изюм, нашествениците откраднали велосипеди, защото нямали гориво за превозните си средства. На 20 ноември стана известно, че подобна история се е повторила в Каховски район на Херсонска област.

Окупаторите не се поколебали да крадат дори животни. Така през ноември, по време на бягството от Херсон, руснаците откраднали миеща мечка от местния зоопарк, а други животни просто били отведени във временно окупирания Крим.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук