Бързо, лесно, вкусно! Опитайте тези приказни яйчица с доматен сос
Необходими продукти за 4 порции
1 връзка пресен лук
2 с. л. зехтин
100 мл. вода
400 гр. консервирани домати
½ ч. л. риган
½ ч. л. пушен червен пипер
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
сирене
маслини
зелен лук
Начин на приготвяне
1. Зехтинът се загрява и в него се слага да се задуши лукът за 1 мин. Налива се горещата вода и се слагат доматите. Подправя се със сол, риган, черен и пушен червен пипер.
2. След като сосът покъкри 5-6 мин., в него внимателно се чукват яйцата и съдът се затваря с капак. Оставя се на много тих огън за 4-5 мин. или докато яйцата се забулят.
3. Сервират се в купички заедно с лъжица от соса и се гарнират със ситно нарязан лук, сирене и маслини.
Последвайте ни
0 Коментара: