Фънки е много горд със своята баница с ванилия, тъй като готвенето не му се отдава като цяло Макар че последното, което би могло да каже за себе си е, че е добър кулинар, Фънки се гордее доста с баницата, която сам си е измислил.
А тя пък взела, че станала супер вкусна. Той лично разкри рецептата за нея, а ние я пробвахме и видяхме, че се получава действително страхотно.&nbsp;Чудната баница с ванилия на Фънки е любима на цялото му семейство, пише &quot;За жената&quot;. <br /> <br /> Трябват ни един пакет с точени кори, един литър прясно мляко, 200 грама захар, 120 грама краве масло, пет яйца, една капсула ванилия или две пакетчета ванилия на прах, половин капсула с лимонена есенция.<br /> <br /> Първо намазваме тавата за печене с вече разтопеното масло. <br /> <br /> Покриваме дъното й с два листа от корите за баница, които също намазваме с масълцето.<br /> <br /> Същата процедура се повтаря като след като поставим и последната намазнена кора, правим разрези върху тях.<br /> <br /> Слагаме тавата във фурната, която вече е загрята на 180 градуса и печем корите до зачервяване.<br /> <br /> През това време разтопяваме захарта в кипналото прясно мляко и сваляме тенджерата от котлона.<br /> <br /> Яйцата ги разбиваме и непрекъснато, внимателно се смесват с млякото.<br /> <br /> После се ароматизират с ванилията и лимоновата есенция, а получената смес се излива върху вече изстиналите кори за баницата. Връщаме отново във фурната, където се доизпича за още около петнадесетина минути.<br /> <br /> Тази баница си е фантазия на Фънки, но съпругата му Антония признава, че е невероятно вкусна и всички у дома им просто я обожавали. Поради това не е лошо да я опитате и вие, още повече, че е страшно лесна за приготвяне.<br />