Сигурно от дете обичате да ядете кисело зеле, но замисляли ли сте се колко здравословно е това ястие? Диетологът д-р Юлия Шарапова разказа всичко, което трябва да знаете за процеса на ферментация и ползите от него.

„Нашето тяло съдържа огромен брой бактериални клетки. Повечето от тях се намират в червата. 

Те помагат за усвояването на хранителни вещества, служат като бариера за потенциално опасни бактерии, контролират възпалението, управляват стреса и поддържат метаболизма и теглото“, казва д-р Шарапова.

Почти всички правят тези грешки при приготвянето на киселото зеле

През целия живот микробиомът непрекъснато се променя. И за да бъде човешкият микробиом пълноценен и здрав, той трябва да бъде заселен и нахранен.

Най-добрият естествен начин за попълване и хранене на вашия микробиом е с ферментирали храни. Те могат да бъдат наречени „Супербиотици“. 

Диетологът казва, че те съдържат огромен набор от полезни бактерии, витамини, минерали и органични киселини, които влияят на нашето благосъстояние, настроение, енергия и дори външен вид.

Но полезно или вредно е киселото зеле за здравето ни – ще научите на jenata.blitz.bg