Да си оближеш пръстите! Ето как да си направите бананов крем с кекс и шоколад
прясно мляко - 600 мл
захар - 6 с. л.
банани - 1 бр.
жълтъци - 3 бр.
нишесте - 60 г натурално
ванилия
кекс - 4 - 5 бр. парчета
черен шоколад - 1 с. л.
Начин на приготвяне
В купа се разбиват жълтъците със захарта с телена бъркалка, докато се разтопи. В 100 мл прясно мляко се разбърква натуралното нишесте заедно с ванилията.
Останалото мляко се поставя на котлона да загрее, сипваме жълтъците и се разбърква докато кремът сгъсти. Снема се от котлона да се охлади.
Средно голям банан се намачква с вилица на пюре, като преди това се отрязват няколко кръгчета за декорация, пюрето се сипва в крема и разбърква добре. Парчета кекс, останал от предишния ден се, начупват на малки парчета.
В четири чашки сипваме по една супена лъжица охладен крем, отгоре нареждаме парченца кекс, следва крем, кекс и така се оформят три реда като се завършва с крем.
Черен шоколад се нарязва с нож на стружки и с него се декорира всяка чашка заедно с кръгче банан. Сервираме десерта охладен!
Последвайте ни
0 Коментара: