Да закусим пържени филийки с ягоди и мед
1 франзела
150 мл бадемово мляко
2–3 портокала (150 мл фреш)
4 с. л. кафява захар „Демерара“
1/4 ч. л. канела
кокосово масло за пържене
за гарниране:
200 г ягоди
2 кивита
мед на вкус
Начин на приготвяне:
Единият портокал се измива много добре и кората му се настъргва.
Всички портокали се изстискват.
Бадемовото мляко се смесва със захарта и канелата. Прибавят се настърганата портокалова кора и сокът от портокалите, и се разбърква.
Франзелата се реже на филийки, които се потапят в ароматната смес.
Пържат се в кокосовото масло, до златисто, от всички страни.
Кивитата се обелват и заедно с ягодите се режат на едри кубчета.
Филийките се гарнират с нарязаните плодове и мед на вкус.
Последвайте ни
0 Коментара: