Необходими продукти:
 
400 грама фини точени кори
100 грама грис
3 жълтъка
800 милилитра прясно мляко
1 чаена чаша и половина захар
10 грама бакпулвер
1 ампула ванилова есенция
125 грама краве масло
кората на един портокал или лимон
5 грама канела
 
за сиропа
 
2 чаени чаши вода
сок от половин лимон
5 супени лъжици мед
украса по избор
 
Начин на приготвяне:
 
Разбийте яйцата със захарта и прибавете гриса, бакпулвера, ванилиите, лимоновите кори и жълтъците. Разбъркайте до хомогенност, а млякото сложете да заври на бавен огън.


Комбинирайте двете смеси и варете до сгъстяване.
Намаслете голяма правоъгълна тава, подредете половината от корите и глазирайте с разтопено масло. Разпределете крема и подредете втората половина. Загрейте фурна на 200 градуса, сложете сладкиша и намалете мощността на 170.
Изпечете десерта в продължение на 40-50 минути и го охладете. През това време с тенджера смесете водата, меда, лимоновия сок и оставете да заври. Варете на слаб огън докато сиропът се сгъсти и залейте млечния сладкиш.
Оставете го да стегне за една нощ. На другия ден разрежете, поднесете с украса по ваш избор и му се насладете. Изключително нежен, с плътна текстура и чудесен аромат.