Тези гъби по овчарски стават много апетитни и чудно ястие за всички.

Предлагаме ви рецептата за гъби по овчарски. Лесно се приготвят, а после ще видите как се топят в устата.


Страшно вкусни, леки и допадат почти на всеки вкус. А тези, които обожават гъби, направо ще се размажат от кеф.

Трябват ни две чаши гъби, сто грама масло, два домата, сто грама сирене, една лъжичка червен пипер, две глави лук, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим в мазнина на котлона нарязаните на ситно кромид лук и домати, заедно с червения пипер. След това си добавяме към тях и гъбите.

След като се задушат и гъбите, над тях поставяме филийки от сиренцето. Похлупваме съда с капак и то задължително, за да може сиренето да се задуши наистина добре.

Щом ястието ни е напълно готово си го сервираме на трапезата като го поръсим с малко черен пипер на вкус. Страхотно става ако го поръсим и със ситно нарязан пресен магданоз. Така се придава двойно по-голяма свежест и става още по-апетитно.

Тези гъби по овчарски са разкошна идея, но не само за предястие и за гарнитура, но стават и за уникално мезе. Вървят чудесно с чаша добро питие и разбира се най-важното – приятна компания за сладки разговори.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!