Италианска легенда разкрива истината за най-освежаващия леден десерт
Така, някои смятат, че трябва да бъде кремообразен като сладолед, докато други смятат, че тайната се крие в дебелите "кристалчета". Но това определено не е най-важното.
Водата и захарта съставляват основата на рецептата, която се комбинира прекрасно с различни вкусове, а най-често те са лимон, горски плодове, мента, кафе или бадеми.
Една от най-популярните версии е с диня. С оглед на това, че динята съдържа повече от 90% вода, няма нужда от добавяне на вода. В продължение вижте тази проста рецепта с диня.
Необходими съставки:
•1 кг диня
• сок от 2 лимона
• 4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Извадете семките от динята и я нарежете на малки парченца. Изцедете сока от лимоните. Поставете динята, сока и захарта в блендер и разбийте, докато не получите течна смес. Същото можете да направите и с миксер. Поставете сместа в дълбок калъп за печене на кейкове, покрийте с фолио и поставете във фризера поне два часа. След това извадете формата от фризера и с лъжица или вилица "боцкайте", докато не я превърнете в малки кристали. Сервирайте в малки купички или чаши по желание.
Приятно хапване!
Последвайте ни
0 Коментара: