Това лято изпробвайте популярната версия на освежаващия леден десерт. Рецептата произхожда от Италия. Легендата разказва, че "истинският" можете да опитате само в Сицилия, но във всяка част на Италия може да намерите нова вкусна версия на този освежаващ десерт.

Така, някои смятат, че трябва да бъде кремообразен като сладолед, докато други смятат, че тайната се крие в дебелите "кристалчета". Но това определено не е най-важното.

Водата и захарта съставляват основата на рецептата, която се комбинира прекрасно с различни вкусове, а най-често те са лимон, горски плодове, мента, кафе или бадеми.

Една от най-популярните версии е с диня. С оглед на това, че динята съдържа повече от 90% вода, няма нужда от добавяне на вода. В продължение вижте тази проста рецепта с диня.

Необходими съставки: 
•1 кг диня
• сок от 2 лимона
• 4 супени лъжици захар

Начин на приготвяне: 
Извадете семките от динята и я нарежете на малки парченца. Изцедете сока от лимоните. Поставете динята, сока и захарта в блендер и разбийте, докато не получите течна смес. Същото можете да направите и с миксер. Поставете сместа в дълбок калъп за печене на кейкове, покрийте с фолио и поставете във фризера поне два часа. След това извадете формата от фризера и с лъжица или вилица "боцкайте", докато не я превърнете в малки кристали. Сервирайте в малки купички или чаши по желание.

Приятно хапване!