Изкушаващи домашни шоколадови трюфели
Необходими продукти:
3 с.л. масло
1 ч. л. ванилов екстракт
1/3 чаша сметана
2 с. л. ликьор
1 1/2 чаши шоколад
Начин на приготвяне:
На водна баня разтопете шоколада, маслото и сметаната. Разбъркайте, докато получите гладка смес. Махнете от огъня и добавете ванилия. Изсипете в плитък съд и охладете до стайна температура. Покрийте с пластмасово фолио и отново оставете да се охлади за около 2 часа, но не повече, защото сместа ще стане трудна за работа. Ако това се случи, оставете я на стайна температура.
С помощта на малък черпак или лъжица за сладолед, направете малки шоколадови топчета и ги поставете върху хартията за печене. Оваляйте топчетата в какао и оставете да престоят в хладилника.
Последвайте ни
0 Коментара: