Изкушение за Великден! Направете си това приказно печено агнешко бутче с джин
Няма да съжалявате, ако изпробвате тази рецепта
1 агнешко бутче от
100 мл. зехтин
1 ч. л. риган
3 скилидки чесън, пресовани
50 мл. джин
1 ч. л. морска сол
1 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне
1. Бутчето се обезкостява, обтрива се с морска сол, черен пипер, риган, чесън и джин. Слага се в тавичка и се залива със зехтина. Отново добре се обтрива. Оставя се да се маринова поне 2 часа на хладно. Завива се на стегнато руло и се овързва на няколко места със здрав бял памучен конец, за да запази формата си при печене.
2. Месото се поставя върху решетка и се слага да се пече 20 мин. във фурна, загрята на 220° С, и се допича 90 - 120 мин. на 150° С или докато месото стане крехко. По време на печенето се обръща няколко пъти, за да се зачерви равномерно.
Последвайте ни
0 Коментара: