Хапвали ли сте солен кекс? Ето как да си го сготвите с кайма и кашкавал
кайма - 600 г (смес - свинско и телешко)
маслини - 50 г обезкостени
зелен лук - 1/2 връзка
яйца - 1 бр.
черен пипер
сол
чубрица
кимион
кашкавал - 100 г
Начин на приготвяне
В купа омесваме каймата с подправките. Прибавяме яйцето и нарязаните на ситно лук и маслини.
Доомесваме. Ако имате време може да оставите каймата за 30-40 минути да поеме по-добре вкусовете.
В правоъгълна форма за кекс поставяме кухненска хартия - по стените и по дъното и изсипваме сместа във формата.
Печем на умерена фурна за около 20-25 минути (зависи от дебелината на каймата и големината на формата). След като кексът е готов, го обръщаме в тава.
Така, ако при печенето се е отделила вода ще я остраним, а и ще запазим формата на кекса. Поръсваме кекса с настъргания кашкавал и запичаме до златисто.
Последвайте ни
0 Коментара: