Всеки кекс, който се сервира с бира, веднага ни става любим, пише готвач.бг.
Необходими Съставки

кайма - 600 г (смес - свинско и телешко)
маслини - 50 г обезкостени
зелен лук - 1/2 връзка
яйца - 1 бр.
черен пипер
сол
чубрица
кимион
кашкавал - 100 г

Начин на приготвяне

В купа омесваме каймата с подправките. Прибавяме яйцето и нарязаните на ситно лук и маслини. 

Доомесваме. Ако имате време може да оставите каймата за 30-40 минути да поеме по-добре вкусовете. 

В правоъгълна форма за кекс поставяме кухненска хартия - по стените и по дъното и изсипваме сместа във формата. 

Печем на умерена фурна за около 20-25 минути (зависи от дебелината на каймата и големината на формата). След като кексът е готов, го обръщаме в тава.

Така, ако при печенето се е отделила вода ще я остраним, а и ще запазим формата на кекса. Поръсваме кекса с настъргания кашкавал и запичаме до златисто.