Лесен за приготвяне и неповторимо вкусен сладкиш с кайсии
брашно – 200 г
масло – 100 г
яйца – 2 бр.
прясно мляко – 1 ч.ч.
бакпулвер – 1 бр.
захар – 200 г
ванилия – 1 бр.
кайсии – 200 г
пудра захар – за поръсване
мерки и количества
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и маслото. Добавете брашното с бакпулвера и налейте прясното мляко. Трябва да се получи тесто, по-гъсто от това за палачинки.
Изсипете сместа в намазнена тава, наредете разрязаните на две кайсии отгоре. Изпечете сладкиша в умерено загрята фурна.
Когато го извадите, го поръсете с пудра захар, която е предварително смесена с ванилията.
Последвайте ни
0 Коментара: