Само след 30 минути с тази рецепта ще имате вкусен обяд с италиански аромати. Това може и да не е класическа пица, но със сигурност ще я харесате, а и ще спестите доста време, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

за тестото:
2 ч. ч. брашно
400 гр. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
½ ч. л. сол
за гарниране:
1 ч. ч. домати от консерва
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 щипка сушен риган
1 топка моцарела или натрошено овче сирене
2 с. л. настърган пармезан или кашкавал
50 гр. ситно нарязана шунка, по желание
2 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

1.
Пресятото брашно се разбърква със солта. Киселото мляко се смесва със содата и се разбърква с брашното с лъжица. Не се меси. Оформя се лепкаво тесто, което се сипва на тънък слой в тавичка, покрита с хартия за печене.

2. Доматите се нарязват на ситно и се разбъркват с чесъна и ригана. Посоляват се на вкус.

3. Върху тестото се разпределят доматите, нарязаната на кръгчета моцарела, поръсва се с шунката и пармезана, полива се със зехтина и се слага да се пече в загрята на 200° С фурна за 15 - 20 мин.