Повечето хора държат диета и активно се занимават с фитнес преди началото на лятото, за да бъдат във формата още преди температурите да се повишат. Но ако не сте успели навреме да влезете в топ форма, не се разочаровайте. Все още имате време за диета и отслабване с помощта на лятна храна.

Най-доброто от всичко е, че през лятото има толкова много вкусна храна, която не съдържа много калории. Има изобилие от нискокалорични плодове плодове и зеленчуци, които, ако ги консумирате в големи количества ни само ще подобрят външния си вид, но и ще подобри вашето здраве. 

Ето някои от тях:

Диня:  Динята е страхотен плод, за да утолите жаждата в летните горещини, а също така и да задоволите желанието за сладко. И всичко това, без да се увеличите обема на талията си. Ако се чувствате гладни и / или жадни, няма да сбъркате, ако задоволите желанието за храна с диня.

Но, динята не е само вода. Тя е полезна храна, която съдържа витамин А, витамин С и витамин В6.

150g диня = 45kcal

Цвеклото:  цвеклото намалява килограмите по различни начини. Това помага да се отървете от излишната вода, което се задържа в организма, предотвратява появата на запек, а съдържа и фибри, които играят важна роля в борбата срещу мастните наслагвания. Консумацията на цвекло ще ви помогне да се справите с умората и депресията .

Един от най-важните витамини за жените, фолиевата киселина, присъства в цвеклото .Освен това, цвеклото е богат източник на магнезий, желязо, витамин С и калий, така подобрява имунитета, предпазва от различни видове рак (особено рак на дебелото черво) и сърдечни заболявания.

85g цвекло = 37kcal

Сини сливи:  Независимо дали ще консумирате пресни или сушени, сините сливи са отлични за поддържане на линия, защото са нискокалорични, а освен това са богати на фибри и витамин Ц. Сушените сливи са идеална закуска. Помагат да задоволите своя апетит, без да консумирате много калории.

66 грама чсини сливи = 30kcal

Боровинки:  Боровинките са супер храна, която се бори срещу много заболявания, тъй като тя съдържа много антиоксиданти, които унищожават свободните радикали в организма. Те подобряват кръвообращението, като същевременно намаляват мастните натрупвания по тялото, особено в областта на стомаха. Този плод е отличен източник на витамин С, магнезий, витамин Е и фибри.

70g боровинки = 40kcal

 

Чушки:  За нашият район със сигурност може да се каже, че са малко тези, които не консумират чушки. За съжаление, много често чушките се консумират обработени, във вид на лютеница, айвар и др., А не пресни. Пресните чушки са богати на витамини, а също така помагат за отслабване. Всичките видове чушки са богат източник на витамин А, витамин С и витамин К. Ако трябва да избирате, изберете червени чушки, защото те са най-полезни. И лютивите чушки съдържат вещество, което увеличава изгарянето на калории.

1 люта чушка = 18kcal, 150g, средни червени чушки = 46kc

източник: zajenata.bg