Лятно сладко изкушение: Маслен кекс с праскови
Ето как да си го сготвите.
Продукти:
3 яйца
125 г масло
1 ч.ч. захар
250 г праскови
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
Рецепта:
Мекото масло (125 г) се разбива със захарта (1 ч.ч.) до получаването на гладка и пухкава смес. След това към нея се прибавят брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.), ванилията (1 ч.л.) и яйцата (3 бр). Всичко се разбива отлично, докато се получи хомогенна смес. Тя се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и върху нея се разпределят отцедените от компота и обелени праскови (250 г).
Масленият кекс се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около 25 минути. Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади. След това се нарязва на парчета, поръсва се обилно с пудра захар и се сервира, декориран с връхчета свежа мента.
Последвайте ни
0 Коментара: