Месото, приготвено така, става моментално любимото ястие на всички (СНИМКИ)
Има продукти, с които дори най-обикновената чиния става достойна за масата на майстора. Едно от тях е свинското месо. Достатъчно е да добавите портокал или сини сливи, така че любимото месо да стане по-сочно, по-вкусно и по-ароматно. Картофите, ориза и гъбите ще направят ястието невероятно задоволително. А пък сладко-киселият сос ще превърне свинското месо в звездата на масата.
Всеки ще се прероди с тази тайна от кухнята
И въпреки че свинското с краставици и кашкавал е по-скромен вариант за бюджета от по-горните варианти, вкусът по нищо не отстъпва.
Съставките
свинско месо 500 грама
кисели краставици 2-3 бр.
кашкавал 100-130 г
лимонов сок 2 супени лъжици
сол на вкус
черен пипер на вкус
Подготовка
Измийте месото. Нарежете го на тънки слоеве.
Поставете всяко от тях между хранително фолио и начукайте добре, пише zajenata.bg.Сложете пипер. Сложете лимонов сок и ги оставете в марината настрана за половин час.
Нарежете всяка краставица на четири парчета. Кашкавала пък нарежете на малки блокчета.
Посолете месото и сложете пипер отново.
Вземете 1 парче месо. Разстелете го на дъска за рязане. Поставете кубче кашкавал и парче краставица.
Опаковайте пълнежа, образувайки руло. Увийте го с готварски конец или клечки за зъби.
В хубаво загрято олио запържете формираните ролки от двете страни.
Задайте температурата на фурната на 180° С. Сложете ролките в съд за печене. Изпратете ги във фурната за още 12 минути.
Комбинирането на свинско месо със сирене и кисели краставички е една от най-добрите идеи. Предястие в този формат ще се побере перфектно и в празнично меню. Мотивирайте вашите приятели да готвят по- често и им споделете рецептата.
Последвайте ни
0 Коментара: