Най-вкусната и лесна вечеря след тежък работен ден, няма наяждане и се топи в устата
Тя отнема не повече от 40 минути (с печенето) и се прави с наличното в хладилника
Спасение в този момент може да ви бъде тази рецепта за сирене в гювече, която отнема не повече от 40 минути (с печенето) и се прави с наличното в хладилника.
Продукти за 4 порции:
300 г сирене
4 яйца
2 домата
4 печени чушки
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на филии и го накиснете в студена вода, за да му излезе солта. Ако имате идея, че ще правите тази вечеря, може да го накиснете и предварително.
Пригответе 4 гювечета, нарежете доматите на шайби. Във всяко гювече на дъното слагате по една лъжица зехтин. Отгоре редите парчетата обезсолено сирене. Върху тях слагате цяла изпечената и обелена чушка и по 2-3 от шайбите домат (може и сушен или от консерва).
Върху тях отново слагате сирене, чуквате по едно яйце и печете на 200 градуса при затворен капак до готовност на яйцето. Ако го предпочитате по-рохко, може да го чукнете 10-ина минути след поставянето на гювечетата във фурната.
По желание може да ръснете и отгоре малко зехтин или да наредите парченца масло. Може да овкусите с чубрица, малко черен пипер и мащерка или с други предпочитани от вас подправки.
Изваждате гювечетата от фурната, обръщате съдържанието им в чинии и се наслаждавате на вкусна и лека вечеря!
Последвайте ни
0 Коментара: