Ще останете без думи, след като я пробвате още първия път! Омлет Пуляр е ястие от френски произход. Само си представете: уютно заведение край пътя, нежни лъчи на слънцето, падащи върху масата, аромата на пресен хляб, розмарин, затоплено от слънцето дърво.
Поднасят ви великолепен омлет в чиния. Без съмнение, вие ще оцените този оригинален начин на готвене, за който са необходими най-обикновени яйца.

Омлет Пуляр

Съставки:

4 яйца
200 мл мляко
сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:

Да си направите вкусния омлет е доста лесно! Разделете белтъците от жълтъците. Добавете жълтъците към млякото, солта и черния пипер, леко ги разбийте. Разбийте белтъците на твърда пяна с помощта на малко сол. За да бъдат разбитите белтъци много издръжливи и да не падат, опитайте този прост трик. Почистете повърхността на съда, в който ще разбивате белтъците с оцет и сол. След това избършете със суха кърпа или хартия. Резултатът ще ви изненада е приятно!

Загрейте тигана на средна степен, най-добре е да използвате тиган с тефлоново покритие. Изсипете жълтъците, равномерно ги разпределете по повърхността на тигана.

Възползвайте се максимално от слабия огън. Поставете върху жълтъците разбитите яйчени белтъци. Не покривайте тигана с капак! Скоро ще разберете, че омлетът е готов. Белтъците стават еластични и вече не се придържат към шпатулата, ако го докоснете с нея. Отрежете на половина. Украсете с много зеленина. Истински деликатес!

Не забравяйте, че ароматните различни подправки могат да придадат на това ястие различен вкус всеки път. Ние наистина харесваме вкуса на яйца в комбинация с грузинска сол.