Продукти:

150 г брашно
1 яйце
100 мл. прясно мляко
5 г мая
100 мл. доматено пюре
2 домата
200 г моцарела
1 стрък босилек
черен пипер сол

Рецепта:

Пицата се приготвя, като млякото (100 мл.) леко се загрява и към него се добавя маята (5 г). Разбърква се докато се разтвори. От брашното (150 г) и яйцето (1 бр) се омесва тесто. След около 5 минути бъркане се добавя млякото с маята и се меси в продължение на 5-10 минути.

Оставя се на топло да втаса (около половин час). Разстила се върху кръгла тава, предварително намазана с малко зехтин. Върху тестото се слагат доматеното пюре (100 мл.), колелцата домати (2 бр), нарязаната на колелца моцарела (200 г). Пицата се посолява, поръсва се с черен пипер. Пицата се пече около 20-25 минути на 200 градуса на долна фурна. Сервира се гореща и се поръсва с пресен босилек.