Ние хората сме така устроени, че сме истински „чревоугодници“ и обичаме да опитваме различни ястия от нетрадиционни за нас кухни. Това ни прави пътешественици, които достигат до дестинации, единствено заради добрата храна и уникалните съставки.
Кулинарният туризъм става все по-популярен и предпочитан. Благодарение на него и на пътешествениците, които пренасят рецепти по света, традиционните ястия могат да бъдат опитани и в други точки по света.

Къри Ми - Малайзия
Супа от юфка, ориз, пикантен бульон от кокосово мляко и чили. В различните райони добавят тофу, скариди, сепия, листа от мента, гъби и лук.

Пастицио – Гърция
Представлява паста с агнешко или говеждо месо. Гарнира се с домати, канела, индийски орехче и бахар. Залива се със сос бешамел и настърган кашкавал

Манти - Турция
Това ястие с произход Турция се разпространява по целия свят и е много популярно в Русия, Индия и други страни в Азия. Прави се от говеждо, поставено в джоб от тесто и залято със сладък сос.

Руладен - Германия
Пушено свинско месо с нарязан лук и кисели краставички се навиват на тънки ленти. Сваряват се в телешки бульон с моркови и подправки.

Таджин от говеждо - Мароко
Съчетание от канела, джинджифил, черен пипер, куркума и говеждо месо. Добавят се нахут и шафран.

Солянка- Русия
Това е традиционна руска супа, съдържаща кисело краставички, зеле, гъби, маслини, сметана, копър. Има леко тръпчив вкус, но е много приятна.