Пилешките бутчета съдържат белтъчини и никакви въглехидрати.

Със сигурност не сте опитвали толкова вкусни тиквички


Богати са на витамини от групата В, витамин холин, фосфор, цинк и селен. Вижте един от безбройните варианти да ги приготвите.

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета (с кожа)

5 скилидки чесън

1 с. л. наситнена свежа мащерка

1 1/2 с. л. сол

1 с. л. черен пипер

2 ч. ч. галета

1 с. л. настъргана лимонова кора

2 с. л. зехтин

2 с. л. разтопено масло

1/2 ч. ч. дижонска горчица

1/4 ч. ч. мед

1/4 ч. ч. пилешки бульон (или зеленчуков)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Смелете чесъна, мащерката, солта и черния пипер в блендер. Добавете галетата, лимоновата кора, зехтина и маслото и смесете в блендера, докато галетата се напои. Изсипете сместа в подходящ широк съд.

В плитка купа смесете горчицата, меда и бульона. Подсушете месото с кърпа. Поръсете го със сол и черен пипер. Потопете го в течната смес от всички страни. После поставете в галетата само частта с кожата и натиснете, за да залепне сместа.

Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене, с кожата нагоре. Печете пилето 40 минути на средното ниво в предварително загрята фурна. Увеличете градусите на 200 и печете още 10 минути, докато галетата покафенее.