Степента на изпичане в рецептата е леко алангле, затова ако не сте му почитатели, гответе месото малко по-дълго във фурната, но имайте предвид, че това ще бъде за сметка на крехкостта му - колкото по-препечено е телешкото, толкова по-сухо и жилаво ще е, пише gotvach.bg.

Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка

Необходими продукти:

4 бр. телешки стекове (3.5 см дебелина всеки)

2 с.л. зехтин

сол на вкус

За соса:

300 мл готварска сметана

млян черен пипер

черен пипер на зърна

сол

бульон от печенето

Начин на приготвяне:

Пуснете фурната да загрява до 200 градуса. Измийте и подсушете месото, ако има излишни ципи, ги отстранете.

Запечатайте в нагорещен на силен огън грил тиган с лъжичките зехтин всеки от стековете до тъмен златист загар, след това веднага, както са си в същия тиган, ги пъхнете във загрялата вече до 200 градуса фурна.

Ако вашият тиган не е с метална дръжка и не е подходящ за фурна, трябва да ги прехвърлите в тавичка. Печете 3-4 минутки.

В тенджерка загрейте сметаната на умерен огън.

Сипете 5-6 с.л. от соса, пуснат от месото при печенето. Добавете черния пипер, сол на вкус и щом сосът закъкри, бъркайте 3-4 минутки.

През това време е добре месото да стои завито във фолио.

Щом сосът е готов, разпределете телешкото на порции и всеки стек поръсете със сол (за предпочитане едра, люспеста) и залейте с малко сос. Останалия поднесете отделно, за да може всеки на масата да си добавя колкото желае допълнително.