Ох, че сочна вкусотия! Направете си апетитна левурда с яйца и наденички
6 листа левурда, нарязана на тънки лентички
300 гр. картофи, небелени, добре измити
500 гр. тънки наденички
2 с. л. зехтин или олио
125 гр. моцарела или кашкавал, едро настъргани
4 листа босилек, ситно нарязани
4 чери доматчета или 1 голям домат, нарязани на кубчета
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
2. Наденичките се нарязват на парчета от 3 см и се слагат в сгорещения зехтин да се зачервят от всички страни. Добавя се левурдата и се разбърква, докато позавехне. Отстранява се отделената мазнина.
3. В намазан с малко зехтин съд за печене картофите се разбъркват със сол, пипер, босилека, наденичките, моцарелата и левурдата. Отгоре се поръсват доматите и се заливат с леко разбитите яйца. Всичко се запича в загрята на 200° С фурна, докато се зачерви.
Последвайте ни
0 Коментара: