За свежите и леко пикантни листа на дивия чесън, наричан у нас още левурда или меча лапа, се твърди, че са мощен биостимулатор и че дори имат способността да възстановяват силите на мечките след зимната летаргия. Възможно е, но ако нещо е сигурно, то е че левурдата придава неповторим аромат на ястията, пишe menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

6 листа левурда, нарязана на тънки лентички
300 гр. картофи, небелени, добре измити
500 гр. тънки наденички
2 с. л. зехтин или олио
125 гр. моцарела или кашкавал, едро настъргани
4 листа босилек, ситно нарязани
4 чери доматчета или 1 голям домат, нарязани на кубчета
4 яйца
 сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

1. 
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.

2. Наденичките се нарязват на парчета от 3 см и се слагат в сгорещения зехтин да се зачервят от всички страни. Добавя се левурдата и се разбърква, докато позавехне. Отстранява се отделената мазнина.

3. В намазан с малко зехтин съд за печене картофите се разбъркват със сол, пипер, босилека, наденичките, моцарелата и левурдата. Отгоре се поръсват доматите и се заливат с леко разбитите яйца. Всичко се запича в загрята на 200° С фурна, докато се зачерви.