Ох, че вкусно и новаторско! Северняшки кюфтета от пушена риба и картофи
500 гр. картофи
200 гр. филе от пушена риба (напр. скумрия, сьомга, паламуд), накъсано на малки парченца
2 с. л. нарязан копър
200 гр. настърган кашкавал
1 лимон
сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Картофите се сваряват с кората, обелват се и още горещи се пресоват. Добавят се копърът, кашкавалът и рибата. Сместа се подправя с лимонов сок, фино настъргана лимонова кора, сол и пипер на вкус.
2. Оформят се плоски кюфтета, които се слагат за 30 мин. в камерата да се стегнат. Пекат се на умерен огън по 2-3 мин. от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с 1 с. л. олио или зехтин, така че да се позачервят.
Последвайте ни
0 Коментара: