Необичайното използване на листата за лазаня в тази рецепта с класическа комбинация от спанак и сирене прави любимата на мнозина обедна филия хляб излишна и прекомерна, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

12 листа лазаня или друг вид паста
1 с. л. масло
1 с. л. зехтин
4 скилидки чесън, ситно нарязани
200 гр. спанак
100 гр. натурални маслини, нарязани на резенчета
200 гр. козе сирене, натрошено
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.

2. В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и леко се разбърква, за да се затопли.

3. Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.