Ох, че вкусно! Истинска приказка за сетивата е тази паста със спанак и козе сирене
Няма да съжалявате, ако изпробвате тази рецепта
12 листа лазаня или друг вид паста
1 с. л. масло
1 с. л. зехтин
4 скилидки чесън, ситно нарязани
200 гр. спанак
100 гр. натурални маслини, нарязани на резенчета
200 гр. козе сирене, натрошено
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.
2. В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и леко се разбърква, за да се затопли.
3. Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.
Последвайте ни
0 Коментара: