Ох, че вкусно! С тези свински джоланчета на фурна ще забравите да готвите друго
4 свински задни джолана
2-3 моркова, почистени и нарязани на едро
2 средни глави лук, почистени и разполовени
8 средни печурки, почистени
1 дафинов лист
2-3 зърна бахар
100 мл. бяло вино
50 - 60 мл. олио
сол на вкус
за гарнитурата:
1 кг. картофи, обелени и нарязани на едро
30 мл. олио
50 гр. краве масло
3-4 скилидки чесън, почистени и нарязани на едро
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Джоланите се измиват добре и се поставят в дълбока тава или пръстен гювеч. Прибавят се зеленчуците и подправките и се посолява на вкус. Сипва се вода на височина до половината от продуктите. Полива се с олиото.
2. Тавата се завива с алуминиево фолио или гювечът се захлупва. Пече се 2,5 часа на 200° С. Ако се използва глинен съд, фурната трябва да е студена при поставянето му вътре. В края на печенето фолиото се маха, месото се залива с отделения сос и се допича до златисто.
3. За гарнитурата всички продукти се слагат в тава, налива се вода до половината им. Пече се 1 час на 200° С или докато картофите омекнат и се запекат до златисто.
Последвайте ни
1 Коментара: