Нежното пилешко месо придобива нови измерения в тази рецепта, която го овкусява с пикантна горчица и уханен портокалов сок и го допълва със сладки картофи и други ароматни зеленчуци, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

800 гр. сладки картофи
8 долни пилешки бутчета
2 с. л. пълнозърнеста горчица
200 мл. портокалов сок
3 стръка мащерка
2 глави червен лук, нарязани на полумесеци
4 печени чушки, нарязани
3 с. л. зехтин
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Сладките картофи се обелват, нарязват се на резени и се слагат във подсолена вряща вода за 7 мин. Отцеждат се.

2. Смесват се горчицата, портокаловият сок, листенцата мащерка и бутчетата. Добавят се картофите, лукът, чушките и зехтинът. Подправя се със сол и пипер на вкус. Всичко се запича 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 220° С.