Ох, че вкусно! Тези сочни шункови рулца ще запленят всичките ви сетива!
за тестото:
100 гр. извара
150 гр. кисело мляко
щипка сол
6 с. л. стопено масло
400 гр. брашно
1 с. л. бакпулвер
за пълнежа:
150 гр. шунка, ситно скълцана
100 гр. настърган кашкавал
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. ситно скълцан магданоз
1 жълтък за намазване
1 с. л. сусам или мак за поръсване
Начин на приготвяне
1. Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Изварата се разбива с млякото и маслото. Брашното се прибавя постепенно към млечната смес и се оформя тесто. Разточва се върху набрашнена повърхност на лист с дебелина 5 мм.
2. Смесват се шунката, кашкавалът, магданозът и доматеното пюре. Получената смес се разстила върху разточения лист и се завива на стегнато руло. Увива се с фолио и се слага да се стегне във фризера за 15 мин.
3. Рулото се нарязва на парчета с дебелина 1 см. Намазват се с жълтък, поръсват се със сусам или мак и се слагат върху хартия за печене в загрята на 200° С фурна за 20 мин., или докато се зачервят.
Последвайте ни
0 Коментара: