Тази невероятна супа с тай уклон се приготвя за нула време. Просто слагате всички продукти и се наслаждавате на богатството от вкусове и аромати, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 ч. ч. рибен или пилешки бульон
1 ч. л. настърган джинджифил
1 стрък лимонена трева
1 парче кора от лайм
1 връзка пресен лук, нарязанa на ситно
1 с. л. олио
1 глава лук, нарязанa на ситно
200 мл. кокосово мляко
3 с. л. рибен сос
4 с. л. зелено къри, по желание
400 гр. филе от бяла риба, нарязано на кубчета
300 гр. ядки от миди
2 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз

Начин на приготвяне

1. 
Бульонът се слага да заври с джинджифила, лимонената трева и кората от лайм. Прибавя се половината от зеления лук.

2. След 10 мин. се слагат рибеният сос и кокосовото мляко. Сместа не бива да се загрява много силно. Щом леко закъкри, се слагат рибата и мидите. След 5 мин. се добавят останалият пресен лук и кориандърът.