Хубавото на готвенето е, че рецептата винаги може да се промени, така че да стане по-подходяща за времето или за личния вкус. Така на обичайното пиле с картофи се добавят малко гъби, сметана и кашкавал и се получава съвсем ново и със сигурност най-вкусното ястие в този момент, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. пилешко филе, нарязано на ивици
4 големи сварени картофа
200 гр. гъби, нарязани на четвъртини
1 с. л. масло
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън, ситно нарязана
200 гр. заквасена сметана
100 гр. пушен кашкавал, настърган
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета. Подреждат се в тавичка, намазана с маслото.

2. Гъбите се слагат в сух нагорещен тиган с незалепващо покритие и се разбъркват 3-4 мин. на силен огън, докато се изпари водата им и леко се зачервят. Изваждат се.

3. В същия тиган се сгорещява зехтинът и в него се слага чесънът. Не бива да се зачервява, а само да стане по-ароматен. Слагат се ивиците пилешко филе и се разбъркват, докато побелеят. Добавят се гъбите, заквасената сметана, сол и пиер на вкус.

4. Картофите се заливат със сместа. Поръсват се с кашкавала и всичко се запича, докато се зачерви.