Заешкото месо е обичаен и обичан продукт в Испания и на него са посветени многобройни вкусни рецепти, като това просто, но очарователно задушено ястие, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 6 порции

1 заек, нарязан на парчета
50 мл. зехтин
5 скилидки чесън, ситно нарязани
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 ч. ч. домати, нарязани
1 дафинов лист
1 стрък мащерка
1 стрък естрагон
2 стръка селъри, нарязани
1 ч. ч. бяло вино
4 с. л. магданоз, ситно нарязан
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Зехтинът се загрява и в него се слагат парчетата месо да се зачервят от всички страни. Изваждат се.

2. В същата мазнина се слагат лукът и чесънът и се разбъркват на умерена температура за 4-5 мин., докато се зачервят.

3. Добавят се доматите, дафиновият лист, мащерката, естрагонът и селърито. Като поври 4-5 мин., се връща заекът и се залива с виното. Оставя се да поври без капак 5-6 мин., посолява се на вкус, разбърква се и се оставя на тих огън за 1,5 - 2 часа или докато месото омекне.

4. Ако има нужда да изври течността, ястието се оставя да поври 10 - 15 мин. без капак. Накрая се слага магданозът.