Необходими продукти:

300 г кайма

1 глава кромид лук

2 скилидки чесън

1 с. л. доматена паста

1 с. л. горчица

1/2 ч. л. сух босилек

1/2 ч. л. сух риган

Шеф готвач разкри тайната на перфектните пържени картофки

 

За соса:

1 глава кромид лук
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. л. горчица
3 с. л. течна или заквасена сметана
чесън (по желание)
копър, магданоз и/или босилек (по желание)

настърган кашкавал

Тиквичките на мама - нереална вкусотия

Начин на приготвяне:

Лукът се запържва леко в разтопеното масло. Добавя се брашното и се запържва още 1 минута. Прибавят се горчицата, сметаната и се довежда до кипване.

Каймата се приготвя от изброените продуктите (като лукът се наситнява, чесънът се пресова). С така приготвената кайма се пълнят гнездата (внимава се да не се начупят).

Гнездата се поставят в тенджерата плътно (оставя се малко разстояние) с кипящия сос. Поръсват се с настърган кашкавал.
Сипва се гореща вода (бульон) до върховете на гнездата, посолява се по желание. Чесънът се нарязва на едри филийки и се поставя в тенджерата. Похлупва се с капак и вари на среден огън около 15-20 минути.

Мързеливите макаронени гнезда при сервиране се поливат с любим сос и босилек по желание.