Рецепта на деня: Мариновани свински флейки
Вкусно ястие със свинско месо
Приготвянето на вкусно свинско месо често е свързано с повече време – за подготовка и за готвене.
Това не означава, че няма как да си приготвите вкусно ястие със свинско месо, което да не ви отнеме няколко часа.
При недостиг на витамини яжте тези храни
Тази рецепта е бърза, лесна и търпи разнообразни интерпретации.
Необходими продукти:
500 гр. свинско месо, нарязано на тънко
Продукти за марината:
зехтин
сол
черен пипер
сухо бяло вино или розе
салвия
розмарин
песто "Дженовезе"
индийско орехче
сос Уорчестър
балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Ако месото ви не е предварително нарязано или е на големи пържоли, нарежете го на тънички флейки. Така ще спестите много време от готвене, а точно това е целта ни, пише livetolift.com.
Разбъркайте всички съставки на око и вкус. Изсипете вече нарязаното месо в съда и хубаво накиснете с марината. Покрийте съда (с капак, кухненско фолио или найлонов плик) и пъхнете в хладилника за час.
Загрейте сух грил тиган и след това започвайте месцата. Месото е готово за обръщане, когато отстрани се вижда, че е бяло до средата. С тънички флейки цялата работа ще ви отнеме около 15-20 минути, стига да можете да ги съберете в тигана. Докато печете, намажете ги с останалата от маринатата
Извадете в чиния и ги поръсете с малко зехтин. Оставете малко да си починат, преди да ги ядете. Поднесете със зеленчуци по избор.
Последвайте ни
1 Коментара: