Приготвянето на вкусно свинско месо често е свързано с повече време – за подготовка и за готвене.

Това не означава, че няма как да си приготвите вкусно ястие със свинско месо, което да не ви отнеме няколко часа.

При недостиг на витамини яжте тези храни

Тази рецепта е бърза, лесна и търпи разнообразни интерпретации.

Необходими продукти:

500 гр. свинско месо, нарязано на тънко

Продукти за марината:

зехтин

сол

черен пипер

сухо бяло вино или розе

салвия

розмарин

песто "Дженовезе"

индийско орехче

сос Уорчестър

балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Ако месото ви не е предварително нарязано или е на големи пържоли, нарежете го на тънички флейки. Така ще спестите много време от готвене, а точно това е целта ни, пише livetolift.com.

Разбъркайте всички съставки на око и вкус. Изсипете вече нарязаното месо в съда и хубаво накиснете с марината. Покрийте съда (с капак, кухненско фолио или найлонов плик) и пъхнете в хладилника за час.

Загрейте сух грил тиган и след това започвайте месцата. Месото е готово за обръщане, когато отстрани се вижда, че е бяло до средата. С тънички флейки цялата работа ще ви отнеме около 15-20 минути, стига да можете да ги съберете в тигана. Докато печете, намажете ги с останалата от маринатата

Извадете в чиния и ги поръсете с малко зехтин. Оставете малко да си починат, преди да ги ядете. Поднесете със зеленчуци по избор.