Картофените кюфтета са толкова обичани, че могат да се наредят до рецептите за пилешка супа и баница. В България рецептите за картофени кюфтета са много популярни и имат множество варианти.

Всички полудяха по тези вкусни кюфтенца, тайната е в....


Това е така, защото вкусът на картофите позволява всякакви комбинации - можете да добавяте подправки и допълнителни продукти и кюфтетата да стават всеки път различни, но еднакво вкусни. Ето едно предложение с пилешко месо, крема сирене и пресни зелени подправки:

Необходими продукти:

500 гр. картофи

125 гр. крема сирене

1 глава лук

черен пипер и кимион на вкус

сол на вкус

200 г лека майонеза

200-300 г пилешко филе

1/2 с.л масло

2-3 стръка пресен лук

3-4 стръка копър

4-5 стръка магданоз

лимонов сок на вкус

галета

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сварете, обелете и намачкайте картофите в дълбока купа. Към тях добавете настърганата глава лук, черен пипер, кимион, сол на вкус и разбъркайте. Добавете крема сиренето и скълцаните пресни подправки.

Разтопете маслото в тиган и запържете пилешкото филе. След като изстине малко го накълцайте на ситно в сместа с картофите и крема сиренето. Добавете майонезата и лимонов сок на вкус. Разбъркайте и размесете с ръце.

От получената смес оформете кюфтенца, оваляйте ги в галета и изпържете в сгорещено олио до златиста коричка.

Поднесете топли с млечен сос и и свежа салата.