Рецепта на деня: Риба плакия
Превъзходен начин за поднасяне на скумрия
Плакиите са превъзходни ястия на фурна с много зеленчуци и лук. Често те са постни, но тези с риба будят истинско кулинарно възхищение, обещава menumag.bg.
Пържолките на тиган ги правя само така! Никога не загарят, а вкусът им...
Необходими продукти:
2 средни скумрии
4 домата, нарязани на филии
2 моркова, нарязани на тънки кръгчета
1 зелена чушка, нарязана на кръгчета
1 червена чушка, нарязана на кръгчета
2 глави лук, нарязани на тънки кръгчета
4 резенчета лимон
100 мл бяло вино
50 мл олио
4 с. л. нарязан магданоз
4 с. л. орехи, едро счукани
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата и отделете филетата. Посолете и се поръсете с пипер. Подредете в тава.
Върху рибата наредете на пластове доматите, морковите, чушките и лукът. Посолете леко. Залейте всичко със сгорещеното олио. Налейте виното в тавата. Сложете да се пече на 180 градуса около 20 минути. Поръсете с орехите и магданоза и допечете още 5 минути.
Поднесете плакията студена, гарнирана със зелени маслини.
Последвайте ни
0 Коментара: