Тази рецепта само за 30 минути се възползва от класическата и завършена италианска комбинация от тиквички, маслини, домати, розмарин и чесън. Пилешкото е за разкош и протеини, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

8 долни пилешки бутчета
500 гр. тиквички, нарязани на дълги резени
1 връзка зелен лук или 1 стрък праз, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, необелени
2 стръка розмарин
6 с. л. зехтин
1 ч. ч. черни маслини
500 гр. чери домати или домати, нарязани на четвъртини
1 ч. ч. бяло вино
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
В тавичка се разбъркват тиквичките с лука, чесъна, единия стрък розмарин и половината от зехтина.
2. Бутчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се запържват за 7-8 мин. в останалия зехтин, заедно с другия стрък розмарин. Слагат се при тиквичките, добавят се маслините, доматите и виното. Запичат се в загрята до 190° C фурна за 20 мин.