Ще си оближете пръстите и веднага ще попитате за допълнително, след като опитате това пиле с маслини, доматчета и тиквички
8 долни пилешки бутчета
500 гр. тиквички, нарязани на дълги резени
1 връзка зелен лук или 1 стрък праз, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, необелени
2 стръка розмарин
6 с. л. зехтин
1 ч. ч. черни маслини
500 гр. чери домати или домати, нарязани на четвъртини
1 ч. ч. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. В тавичка се разбъркват тиквичките с лука, чесъна, единия стрък розмарин и половината от зехтина.
2. Бутчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се запържват за 7-8 мин. в останалия зехтин, заедно с другия стрък розмарин. Слагат се при тиквичките, добавят се маслините, доматите и виното. Запичат се в загрята до 190° C фурна за 20 мин.
Последвайте ни
0 Коментара: