Ядките са перфектното мезе общо взето за всяка напитка, а и вкусът им лесно може да бъде допълнен и съобразен с алкохолната компания. Тази рецепта е измислена заради уискито, но и тъмната бира ще е добър избор, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 8 порции
300 гр. белени ядки – бадеми, кашу, лешници
3 с. л. течен мед
1-2 щипки чили
2 билкови бонбони лукчета, счукани на прах
 
Начин на приготвяне
1.
Медът се смесва с чилито и бонбоните.
2. Ядките се сипват в намазана с масло тавичка. Поръсват се с пикантната смес, разбъркват се и се слагат в загрята на 170° С фурна. Разбъркват се през 5-6 мин., докато се зачервят.
3. Изпечените горещи ядки се сипват върху хартия за печене, намазана с масло, разделят се една от друга с намаслени лъжици и се охлаждат.