В Сърбия "двойка кебабчета" не означава нищо - бройката в порцията ćevapčići трябва да е кратна на 5. Но дори и тогава изпечените на скара лакомства може да малеят в очите на верните им почитатели, пише menumag.bg.  
Необходими продукти за около 20 броя

700 гр. смляно свинско месо
400 гр. смляно телешко месо
200 гр. смляно агнешко месо
1 голяма главалук, много ситно нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 с. л. смляна морска сол
1 ч. л. черен пипер
2 с. л. сладък червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
6 с. л. магданоз, ситно нарязан
3 с. л. зехтин
½ ч. л. сода бикарбонат
180 мл. газирана вода

Начин на приготвяне

1. 
Всички продукти се омесват много добре, докато се оформи пластична еднородна маса. На ръка се меси около 10 мин. Омесването може да стане и в кухненски робот с приставката за маслено тесто (лопатка) или куката за месене на тесто. В робот каймата се меси 7 мин. на средна скорост.

2. Каймата се слага в хладилника да почине поне 2 часа или за една нощ.

3. Оформят се продълговати кебапчета с дължина 10 см. За да не лепне каймата, ръцете непрекъснато се топят в купа със студена вода. Могат да се изпекат на барбекю или на грил-тиган намазан с мазнина, докато много добре се зачервят от всички страни. Ако отвън са зачервени, а отвътре не са готови, може да се сложат за 6-7 мин. във фурна, загрята на 200° С.