Апетитни хлебчета в средиземноморски стил, които със сигурност ще очароват всеки любител на домашно приготвения хляб. Допълнени с босилек и сушени домати, те предлагат истинска наслада за небцето, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

2 ч. ч. брашно с набухватели
2 с. л. пшеничен грис
1 ч. л. бакпулвер
½ ч. л. сол
3 с. л. сушени домати, нарязани на ситно
3 с. л. босилек или магданоз, нарязан на ситно
1 с. л. Домати и билки 
4 с. л. зехтин
1 яйце
300 мл. кисело мляко
4 с. л. настърган пармезан

Начин на приготвяне

1. 
Брашното се разбърква с бакпулвера, солта, сушените домати, Домати и билки, босилека и половината от пармезана.

2. Зехтинът се разбива с яйцето и млякото. Прибавят се към сухата смес и се оформя лепкаво тесто, но без да се бърка прекалено дълго. С мокра ръка се оформят топки, които се нареждат върху хартия за печене. Поръсват се с останалия пармезан и се пекат във фурна, загрята до 200˚С, докато се зачервят.