Насладата ви е гарантирана с този сладкиш шоколадова наслада, пише Готвач.бг
Необходими Съставки
тиква - около 300 г
яйца - 1 бр.
пълнозърнесто брашно - 5 с.л.
бакпулвер - 1 пакетче (7 г)
орехи - 1 шепа
мед - 2 с.л.
фъстъчено масло - 1 с.л.
какао - 50 г
черен шоколад - 50 г
ром - 2 с.л.
канела - на вкус
фъстъчено масло - за украса

Начин на приготвяне
В купа настъргвате тиквата на едро ренде. Прибавяте яйцето и разбърквате. 

Пресейте брашното с бакпулвера. 

Прибавете шепа орехи, скълцани на едро. Ако сместа е прекалено рядка, добавете още малко орехи/ брашно. 

Подправете с рома и канелата. Добавете какаото и фъстъченото масло. Нарежете шоколада на едри парченца. 

Разбъркайте сместа. Изсипете сладкиша в избраната форма, предварително застлана с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 150 градуса. Готовия сладкиш може да украсите с малко фъстъчено масло.